Gezond met fermenteren
Sinds een jaar heeft Willy de Beer ervaring met fermentatie van brijvoer. Hij is zeer te spreken over de resultaten tot nu toe. De varkens zijn ‘kei gezond’. Sinds de overstap naar het CombiFerm proces van De Heus is de darmgezondheid flink verbeterd. PIA kent De Beer niet en Salmonella is ook geen probleem. Het antibioticagebruik was al laag en is verder gedaald. De voederconversie is gedaald van 2,56 naar 2,34. Laatste stap is de verdere verhoging van de groei. Met als doelstelling één kilo per dag.
Lees meer in dit artikel.
Tekst: John Lamers
Foto’s: Van Assendelft fotografie
Meest gelezen
Sensoren en camera's veroveren varkensstallen
Gisteren, 15:00
Varkensaanbod lager, vleesproductie hoger
Gisteren, 16:39
'Zwarte krulstaarten in China'
02-05-2024
Blogs
'Zwarte krulstaarten in China'
02-05-2024
'Samen op weg naar de toekomst'
29-04-2024
'Eenheidsworst of juist meer variatie?'
25-04-2024
'Zien, en gezien worden'
22-04-2024
Bedrijf in Beeld
Partners
Stelling
Loading
Nieuws van NieuweOogst.nl
Nederlandse slachterijen slachten minder varkens
Gisteren, 16:48
Vleesconsumptie Europa daalt met 4,5 kilo per persoon
Gisteren, 16:25
Dierenwelzijn opgenomen in grondwet in België
Gisteren, 12:17