Inseminatiemanagement optimaliseren

Kennis is kracht, ook bij het verbeteren van de vruchtbaarheid. Want hoe voer je de zeugen optimaal rondom het insemineren, hoe ziet een optimaal ingerichte inseminatiestal eruit? Welke pluspunten en verbeterpunten willen de zeugenhouders zelf bespreken aan de hand van foto’s? Dat komt allemaal ter sprake in de kennissessie ‘Dekmanagement’ op 2 november bij de Groene Campus in Helmond.

Met goed voeren moet je volgens Rick Königkrämer, teamleider bij Fransen Gerrits, al starten in de kraamstal. En daarbij blijft het niet. Lacto- of drachtvoer past niet goed bij guste zeugen, daar heb je aangepast voer voor nodig. De eerste vier weken van de dracht is ook nog heel gevoelig. Zeugen moeten dan tegelijkertijd hun conditie kunnen opbouwen en zorgen voor de innesteling van de embryo’s.

Lei Timmermans, reproductiespecialist bij Topigs Norsvin, vraagt de deelnemers aan de kennissessie om foto’s mee te nemen van een pluspunt en een verbeterpunt. Aan de hand daarvan kijken we hoe een optimaal ingerichte inseminatiestal er uit moet zien. Dat blijkt in de praktijk nog niet zo eenvoudig. Hij heeft nog geen twee dezelfde stallen gezien. Daglicht, kunstlicht, de manier waarop de beer erbij kan: het is overal anders. Vervolgens komt ter sprake hoe je aan de hand van het managementprogramma kan zien hoe goed het gaat in de inseminatiestal.
Opgeven voor deze inspirerende kennissessie op 2 november kan hier of stuur een mail naar info@varkensnet.nl.
 

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    13° / 9°
    90 %
  • Dinsdag
    10° / 7°
    65 %
Meer weer