Doorstart prijzenschema big vergt 10.000 euro

Als een bedrag van 10.000 euro bijeen wordt gebracht, herstart Wageningen UR Livestock Research met het publiceren van het Biggenprijzenschema. Dit bedrag is jaarlijks nodig om elke week de financiële gegevens te actualiseren en het schema twee keer per jaar goed tegen het licht te houden. Nu de collectieve financiering vanuit het productschap is gestopt, ligt die actualisatie en publicatie stil.

Reacties die onderzoeker Izaak Vermeij ontvangt zijn: “Jammer, gemis en partijen die zeggen geld ervoor over te hebben. Ook zijn er contacten met LTO en NVV om het Biggenprijzenschema in de benen te houden. Voldoende toezeggingen zijn er echter nog steeds niet.”
Wie betaalt, bepaalt geeft Vermeij aan. “Komen er partijen die de 10.000 euro op tafel leggen en de gegevens voor zichzelf willen hebben, dan worden ze niet meer openbaar gepubiceerd.”

Eind mei hoopt de onderzoeker dat er meer duidelijk is over een doorstart. Het Biggenprijzenschema geldt als basis voor een evenredige verdeling van winst of verlies tussen vermeerderaar en vleesvarkenshouder. Varkenshouders- en handelaren gebruikten het al meer dan een halve eeuw.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    30 %
  • Zondag
    18° / 10°
    20 %
  • Maandag
    19° / 10°
    70 %
Meer weer