Onafhankelijk sleutelwoord voor perfect advies?

De laatste jaren zie ik in zowel in de financiële sector, mengvoersector en het advieswerk onafhankelijke adviseurs hun intrede doen. Voor de huidige gevestigde orde is dat vaak een doorn in het oog. Waarom? Als je als mengvoerleverancier niet de advisering maar wel voer kunt blijven leveren, dan is het lastig voor de betreffende voervertegenwoordiger. Doet hij zijn werk niet goed? Wordt hij niet vertrouwd?

Als ik luister naar de ondernemers in de markt die gebruik maken van een onafhankelijke voeradviseurs, wordt er veel waarde gehecht aan het woordje “onafhankelijk”. Voor een aantal ondernemers geeft dat woord het vertrouwen in de adviseur dat zij in de huidige mengvoerbranche gemist hebben. Ook worden “transparantie” en “kennis” genoemd als vorm van waardering voor de onafhankelijke adviseur.

Alle drie de genoemde redenen betekenen dat de huidige leverancier op enig vlak in de beleving van de afnemer tekort is geschoten. Dit heeft mij afgelopen tijd genoeg stof tot nadenken gegeven.

Ook mag de ondernemer zichzelf kritische vragen stellen over de onafhankelijke voeradviseur: Waarom wordt eventueel een andere leverancier ingeschakeld als men onafhankelijk kan overleggen? Hoe kun je een voer goed en goedkoop optimaliseren zonder inkoopprijzen? Hoe beheert een onafhankelijke voeradviseur de kwaliteit van alle grondstoffen van alle voerleveranciers in een berekeningsprogramma? Hoe zorgt de betreffende adviseur dat hij zijn kennisniveau blijft verhogen?

Ik heb ook niet alle antwoorden...

Rudy van den Heuvel
Verkoopleider Sector Varkens De Heus Voeders
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    18° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    17° / 9°
    30 %
Meer weer