Coöperatie Voergroep Zuid

De coöperatieleden van Boerenbond Deurne, Isidorus en BoerenBond Helden hebben ingestemd met de fusie. De coöperatie gaat verder onder de naam Voergroep Zuid. Met een jaarproductie van ruim 1,5 miljoen ton mengvoeders en voergrondstoffen is Voergroep Zuid de vierde grootste leverancier van die producten in Nederland.

Alle agro gelieerde activiteiten, zoals de verkoop van meststoffen, zaaizaden, gewasbeschermingsmiddelen en folies worden samengebracht in BoerenBond Agro. De tak verzekeringen levert ook een belangrijke bijdrage aan de omzet en het rendement van het nieuwe bedrijf.

Volgens algemeen directeur Dick Kroot doet de nieuwe naam recht aan de coöperatieve, regionale oorsprong in het Zuiden van het land. “Samen met onze leden willen we zaken slim aanpakken en uitgroeien tot de meest efficiënte leverancier van mengvoer, voergrondstoffen en agroproducten.”

Het realiseren van aantoonbaar meer rendement op het boeren- en tuinderserf staat centraal in de missie van Voergroep Zuid. Hier is een coöperatie volgens Kroot ook ooit voor opgericht.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    24° / 12°
    30 %
  • Woensdag
    19° / 15°
    90 %
  • Donderdag
    20° / 13°
    50 %
Meer weer