Gezond met fermenteren
Sinds een jaar heeft Willy de Beer ervaring met fermentatie van brijvoer. Hij is zeer te spreken over de resultaten tot nu toe. De varkens zijn ‘kei gezond’. Sinds de overstap naar het CombiFerm proces van De Heus is de darmgezondheid flink verbeterd. PIA kent De Beer niet en Salmonella is ook geen probleem. Het antibioticagebruik was al laag en is verder gedaald. De voederconversie is gedaald van 2,56 naar 2,34. Laatste stap is de verdere verhoging van de groei. Met als doelstelling één kilo per dag.
Lees meer in dit artikel.
Tekst: John Lamers
Foto’s: Van Assendelft fotografie
Meest gelezen
'De bouw is los'
15-07-2024
'TN Tempo gooit hoogste ogen in Finland'
Gisteren, 08:30
Blogs
'De bouw is los'
15-07-2024
'Blij worden van nieuwe start op thuishonk'
11-07-2024
'Een week vol toekomst'
08-07-2024
'De drie biggetjes'
04-07-2024
Bedrijf in Beeld
Partners
Zo bescherm je je bedrijf tegen griep
Ceva Santé Animale
Aanpak coccidiose zorgt ook na het spenen voor betere groei
Ceva Santé Animale
PIA-vaccinatie zorgt voor lagere CO2-footprint
MSD Animal Health
Zo bepaal je of griep op jouw bedrijf speelt
Ceva Santé Animale
Stelling
Loading