Mondiale+varkensvleesproductie+voelt+hete+adem+van+pluimveesector
Nieuws
© Varkens Archief

Mondiale varkensvleesproductie voelt hete adem van pluimveesector

Het lijkt een kwestie van tijd te zijn voor pluimveevlees varkensvlees wereldwijd van de troon stoot en vervangt als belangrijkste vleessoort. De mondiale productievolumes voor varkens- en rundvlees stagneren, maar de groei van de pluimveesector zet gestaag door. Dat blijkt uit de laatste voorspelling van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA).

USDA verwacht dat de mondiale rundvleesproductie met 0,8 procent daalt tot iets minder dan 61 miljoen ton. Met name in de Verenigde Staten, een van de grootste producenten, is sprake van een aanzienlijke productiedaling. Maar ook in regio's als Brazilië, de EU en China stagneren of dalen de productievolumes.

Volgens de voorspellingen van USDA krimpt ook de mondiale varkensvleessector in 2025 met 0,8 procent naar 115 miljoen ton varkensvlees. De Chinese varkensvleesproductie, bijna de helft van de wereldproductie, krimpt naar verwachting met 2,2 procent. Dit gebeurt als onderdeel van overheidsmaatregelen om de prijzen te stabiliseren. Daarentegen breiden de Verenigde Staten hun varkensproductie uit met 2,2 procent en ze vergroten de export naar vooral Mexico.

Voor de pluimveesector rekent USDA voor 2025 met een stabiele mondiale productiegroei van 1,8 procent. Dit zou de kippenvleessector op ongeveer 105 miljoen ton brengen. Gemiddeld is er het afgelopen jaar jaarlijks zo’n 1 miljoen ton extra kippenvlees op de markt gekomen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    19° / 11°
    10 %
  • Zondag
    16° / 11°
    20 %
  • Maandag
    13° / 6°
    40 %
Meer weer