‘Afschaffen Productschappen jammer’

Staatssecretaris Henk Bleker vindt de afschaffing van de productschappen erg jammer. Dit zei hij tijdens een discussieochtend over duurzame veehouderij afgelopen vrijdag in Wanroij.

Volgens Bleker is er veel geklaagd over het functioneren van de productschappen. Veel agrariërs ergeren zich aan de vermeende graaicultuur en zien de schappen als ‘niet meer van de sector’. Er wordt gewoonweg niet meer naar de sector geluisterd. Toch is een goed productschap volgens Bleker van groot belang.

“Innovatie bij een grote groep kleine ondernemers is en blijft nodig. Om versplintering tegen te gaan is er collectief iets nodig om belangen te dienen. Dat kost wat, maar levert nog veel meer op. De verplichte afdracht van euro’s ter discussie stellen, is kortetermijnpolitiek.”

Het afschaffen van de productschappen heeft als risico dat de industrie doorgaat met innoveren, maar dat de sector hier door kleinschaligheid niet aan toe komt. Bleker adviseert agrariërs alsnog de collectieve belangen te bundelen om de innovatiekracht niet verloren te laten gaan.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer