NMV steunt spandoekactie

De Nederlandse vakbond voor melkveehouders (NMV) steunt de spandoekactie van de NVV. Dat staat op de website van de NMV. De NMV is net als de NVV van mening dat het rendement in de keten scheef verdeeld wordt.


Volgens de vakbond werd dat vorig jaar wederom bevestigd door het onderzoek naar de marge in de keten van de Rabobank. Hieruit bleek dat de marge van de primaire sector slechts 0,3 procent is, terwijl de retail een rendement heeft van 22,2 procent. Het doorrekenen van de kostprijs blijkt nog steeds niet mogelijk, daarvoor moeten producenten volgens de NMV het aanbod afstemmen op de vraag.


De NMV is wel van mening dat slachterijen en zuivelindustrie hierin een eigen verantwoordelijkheid hebben. Wanneer de verkopers van verwerkende industrie producten ver onder de kostprijs aanbieden, is het volgens de vakbond supermarkten niet kwalijk te nemen dat zij het goedkoopste product inkopen.


Ronduit schandalig vindt de NMV het steeds verder oprekken van betalingstermijnen door supermarkten. Dit zal immers afgewenteld worden op de producenten. Wat de NMV betreft komt er een wettelijk vastgestelde maximale betalingstermijn van 30 dagen.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    30 %
  • Zondag
    18° / 10°
    20 %
  • Maandag
    19° / 10°
    70 %
Meer weer