Heyde Hoeve heeft beste varken

De Heyde Hoeve won de titel ‘Beste varkens van Nederland’. Een smaakjury bestaande uit culinair journalist Jeroen Thijssen (Trouw), Robert Jeurissen (restaurant Coco Pazzo in Houten) en Johan van Uden (slagerij Chateaubriand in Heemstede) koos uit de meest innovatieve inzendingen de lekkerste. De wedstrijd is gehouden door Urgenda en Foodlog om te laten zien dat er steeds meer varkenshouders met onderscheidende concepten op de markt komen. Er deden 15 varkenshouders mee aan de wedstrijd.


Normaal varkensvlees, biologisch of gangbaar is niet op smaak niet te onderscheiden. Nieuwe rassen of ander voer geven die onderscheidende smaak wel. Hoe bekender consumenten raken met deze nieuwe manieren van varkens houden, hoe makkelijker het zal worden voor anderen om te innoveren op weg naar een lekkerdere en verduurzamende wereld.


De Heyde Hoeve is een coöperatie van vier boeren. De Heyde Hoeve werkt met varkens van het Duroc-ras. Het voer voor de dieren komt voor 40-50 procent van akkerbouwers rondom de boerderijen.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer