Hippy Hotel

Volgende week neemt mijn oudste dochter afscheid van de basisschool. Wat een heerlijke, kleine en beschermde omgeving was dat op een dorpsschooltje met ongeveer 120 leerlingen. Nu moet ze straks naar de grote stad fietsen naar een grote school en weer helemaal haar draai vinden met nieuwe vriendinnen, leraren en regels.

Natuurlijk sluit ze af met een musical. De musical van dit jaar heet Hippy Hotel. De laatste weken gaat het nergens anders over. Wie kent zijn rol wel en wie niet. Wat is er grappig en wat gaat er fout. Samen bouwen ze hard en op een hele vrolijke manier aan een eindresultaat, waar ze trots op kunnen zijn.

Zelf zou ik ook wat meer trots en plezier willen vinden in de varkenshouderij. We werken met z’n allen erg hard voor een goed resultaat. Maar van de buitenwereld krijgen we maar weinig waardering, of in ieder geval lijkt dat zo. Het is nooit goed genoeg, nog meer welzijn, nog minder antibiotica! Dit zijn natuurlijk belangrijke onderwerpen waar ook ik hard aan werk.

Daarom pleit ik voor meer plezier in de sector en in de bedrijven. Vier je successen! Sta stil bij goede resultaten en geniet ervan. Laat weten aan elkaar dat je trots bent. Want we hebben veel om trots op te zijn.

Ik ben trots op de varkenshouders die meedoen aan de PRRS-pilot in Noord Nederland. Deze groep heeft zich gezamenlijk achter dit project gesteld en wil ook graag goede resultaten halen. De laatste weken ben ik bijna iedereen weer langs geweest en ik zie al geweldige plannen en resultaten.

Ik ben nu alweer benieuwd wat de volgende bloedmonitoring gaat opleveren.
Maar eerlijk is eerlijk, ik denk dat ik volgende week nog trotser ga zijn als mijn toch wat verlegen dochter op het podium staat en daar hopelijk heel trots en met veel plezier afscheid neemt van haar lagere school.

Manon Houben
Dierenarts PorQ

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    25° / 13°
    20 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    16° / 12°
    40 %
Meer weer