Fusie DR en Agentschap NL

Dienst Regelingen en Agentschap NL van het ministerie van Economische Zaken fuseren per 1 januari 2014. Dat schijft Henk Kamp aan de Tweede Kamer. Over een nieuwe naam wordt nog nagedacht.

De fusie van Agentschap NL en Dienst Regelingen is een gevolg van de samenvoeging van het voormalig Ministerie van Economische Zaken en het voormalig Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Het nieuw agentschap gaat zowel nationaal als Europees beleid gericht op ondernemend Nederland uitvoeren. Naast de dienstverlening aan ondernemers als primaire doelgroep gaat het nieuwe agentschap zich ook richten op kennisinstellingen of andere overheden, die daarmee in de gelegenheid worden gesteld om ondernemen te faciliteren, te stimuleren en te innoveren.

Het nieuwe agentschap voert beleid uit voor meerdere opdrachtgevers. Alle ministeries die beleid maken gericht op ondernemend Nederland kunnen bij het agentschap. Het agentschap werkt ook in opdracht van decentrale overheden en van de Europese Unie.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer