DLV: Voerwinst zeugen hoger dan verwacht

De voerwinst voor zeugenhouders komt in september uit op 670 euro per gemiddeld aanwezige zeug, met een marge van 50 euro. Dat blijkt uit cijfers van DLV Intensief Advies. De voerwinst ligt 31 euro hoger dan verwacht. Oorzaak is een hogere biggenprijs.

Zeugenbedrijven hebben over de periode januari tot en met september een voerwinst van 609 euro per gemiddeld aanwezige zeug gerealiseerd. Dat is 11 euro minder dan de kritieke voerwinst van een gemiddeld zeugenbedrijf. Volgens DLV heef het gemiddeld zeugenbedrijf bij een iets bovengemiddelde voerwinstprestatie op bedrijfsniveau net voldoende geldstroom gehad om alle uitgaven te kunnen betalen.

In oktober daalt de geschatte voerwinst van DLV Intensief Advies naar 659 euro om in november en december te stijgen naar 692 euro en 725 euro.
De verwachte gemiddelde voerwinst komt daarmee dit jaar uit op 630 euro per gemiddeld aanwezige zeug. Daarmee komt de gemiddelde voerwinst 10 euro boven de kritieke voerwinst te liggen en 21 euro lager dan in 2012.

Lees meer:

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    17° / 9°
    20 %
  • Donderdag
    18° / 6°
    10 %
  • Vrijdag
    19° / 8°
    10 %
Meer weer