Filmpjes nekken Duitse varkenshouders

In het geheim opgenomen filmbeelden op vijf varkensbedrijven van de Duitse dierenwelzijnsorganisatie Animal Equality heeft de Duitse varkenshouderij opnieuw in diskrediet gebracht. Op bedrijven waar extra aandacht is voor dierenwelzijn werden wantoestanden gefimd. Als het dierenwelzijn op deze bedrijven al niet op orde is, zal dat volgens de dierenwelzijnsorganisatie op gewone varkenshouderijen zeker niet beter zijn. 

De vijf varkenshouders waarbij in het geheim in de stallen is gefilmd, worden door deze actie extra gedupeerd. Niet alleen vanwege de ophef over vermeende misstanden rondom dierenwelzijn op hun bedrijven, maar ook omdat zij hun slachtvarkens voorlopig niet meer mogen leveren onder het Gutleisch-label.

Deze maatregel trof de Duitse supermarktketen Edeka naar aanleiding van de op NDR 1 vertoonde beelden uit hun varkensstallen. Edeka, die dat label met extra aandacht voor dierenwelzijn voert,  wil op korte termijn audits laten uitvoeren op de varkensbedrijven. De betrokken varkenshouders zouden zich niet hebben gehouden aan de extra welzijnsregels die het label Gufleisch stelt. Bovendien zouden ze niet voldoen aan de algemene dierenwelzijnsregels.

Een van de getroffen Duitse varkenshouders heeft inmiddels de aanval gekozen. Hij heeft de algemene pers op zijn bedrijf uitgenodigd om aan te tonen dat de vertoonde beelden absoluut niet representatief zijn voor zijn bedrijf. Ook gaat hij Animal Equality aanklagen.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer