Janneke Janssens eigenaar van Varkens

Coöperatie Pigture Group U.A. geeft vakblad Varkens de mogelijkheid door te groeien door het merk over te dragen aan Janneke Janssens.

Met ingang van 1 september voert Janssens (sinds 2005 hoofdredacteur) het vakblad, de website en de aanverwante dienstverlening in eigen beheer uit. 

De snel veranderende ontwikkelingen in informatievoorziening en de rol die media daarin kunnen spelen vragen naast feeling met de branche om specialistische kennis van het uitgeefvak, media, strategieën en businessmodellen. Dit laatste behoort niet tot de core-business van Coöperatie Pigture Group.
Janneke Janssens heeft Varkens de afgelopen 9 jaar als hoofdredacteur geleid en ontwikkelingen in gang gezet, die met de overname kans krijgen te groeien. "Deze kans willen we het merk en Janneke Janssens graag geven", aldus algemeen directeur Martin Bijl namens Pigture Group.

Lange historie
Varkens heeft een lange historie. Die begon bijna 80 jaar geleden als ledenblad voor het Nederlands Varkensstamboek. In de loop van de jaren groeide het blad uit tot een volwaardig en gewaardeerd vakblad voor de varkenshouder. "Ik dank de coöperatie hartelijk voor het vertrouwen dat ze in mij stelt door mij een merk met zo’n lange historie in handen te geven", aldus Janneke Janssens.

De komende tijd zal Janneke zich richten op het verder uitwerken van een nieuwe strategie en de mogelijkheden die er liggen voor Varkens. "De strategie zal erop gericht zijn om samen met de varkenshouder te komen tot informatievoorziening, kennisdeling en inspiratie. Om ondernemers in de sector nóg beter te maken."

De redactie vestigt zich op De Groene Campus in Helmond.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    19° / 8°
    40 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 8°
    10 %
Meer weer