Goeie quote

Twee weken geleden kwam de Quote 500 uit. Eigenlijk een ‘mannenblad’, maar het bevalt me wel. Misschien omdat ik in een mannenwereld werk, maar zeker ook vanwege de sterk ironische ondertoon in de artikelen. Quote neemt zijn doelgroep niet ál te serieus.

De Quote 500 plaatst de rijkste ondernemers van ons land naar vermogen op een ranglijst. Het is een financiële ‘awardshow’. Sommige ondernemers voelen zich er nogal ongemakkelijk bij. Maar de Quote 500 is een begrip en dus ook een soort van erelijst.

Er staan ook agrarisch ondernemers in de Quote 500. Jazeker! In onze branche hoor je daar eigenlijk nooit iets over. Waarschijnlijk is bij ons het praten over succes (lees: geld verdienen) nóg controversiëler dan in de ‘normale’ ondernemerswereld.

Begin november was ik in London bij de uitreiking van de National Pig Awards. Een poepie-chique hotel, luxe diner, alle belangrijke mensen van de sector aan tafel. Maar vooral: enorm positieve energie. Het ging niet over geld, maar over trots. Over de Student van het jaar, de Bedrijfsleider én de Varkenshouder van het jaar. De laatste beklom het podium onder luid gejuich van zijn team, dat de zaal massaal meekreeg. Kippenvel.

De ochtend voor de awardshow was er een ontbijt in The House of Lords, aangeboden door het Engels Productschap om sector en politiek te linken. Ook daar een award!. Open en met verve sprak men over de varkenshouderij. Over waarde, maar vooral over waardering.

Een Quote 500 voor onze varkenshouderij gaat wat te ver, maar een awardshow moet er wat mij betreft wel komen. Ik ben geïnspireerd geraakt en ga voor de Nederlandse National Pig Awards. Want één ding heb ik wel geleerd uit de Quote: de meest succesvolle ondernemers bedenken óók niet alles zelf.

Janneke Janssens
Eigenaar Varkens.nl

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    18° / 8°
    20 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    18° / 8°
    10 %
Meer weer