Herziening Maatlat Duurzame Veehouderij

Leveranciers van stalsystemen of -apparatuur, veehouders en anderen kunnen tot 12 augustus bij het SMK opmerkingen of nieuwe ontwikkelingen indienen voor het certificatieschema Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV5). Het schema wordt jaarlijks door SMK geactualiseerd. De stichting zoekt daarvoor inbreng uit de praktijk.

De ingebrachte verzoeken tot wijziging of het opnemen van een nieuwe techniek worden behandeld door het College van Deskundigen MDV. De herzieningsconcepten worden eind september/begin oktober openbaar in een hoorzitting getoetst. Ingediende herzieningen kunnen alleen beoordeeld worden als ze voldoende onderbouwd zijn met informatie, zo mogelijk uit onafhankelijk onderzoek. Daarbij worden alleen volledig ingevulde herzieningsformulieren MDV 2011 meegenomen die vóór vrijdag 12 augustus 2011 zijn aangeleverd.

Herzieningsvoorstellen voor de varkenshouderij
Naast veehouderij-brede voorstellen, zijn er ook al enkele specifieke herzieningsvoorstellen MDV voor de varkenshouderij ingediend:

  • Het evalueren van de lijst verrijkingsmaterialen en het mogelijk aanpassen/aanvullen hiervan;
  • Onderzoek of vloerverwarming bij vleesvarkens voor punten in aanmerking moet komen;
  • Onderzoeken of het (vanuit wetgeving/beleid) mogelijk is om systemen met zeugen op stro op te nemen op ammoniakmaatlat in MDV.

Daarnaast is er een overzicht gemaakt van aanvullende besluiten en een verheldering op een aantal gestelde vragen. Deze worden meegenomen in de actualisatie van de MDV. 

Op de site van de SMK staat meer informatie over de Maatlat Duurzame Veehouderij en alle bijbehorende besluiten.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 13°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
Meer weer