Compartimentering is ook risicospreiding

Naast risicobeheersing kan compartimentering ook bijdragen aan risicospreiding waarbij continuering van de bedrijfsactiviteiten voorop staat. John de Hoon van Interpolis: “Vooral op fokbedrijven met basismateriaal is het van belang dat bij een calamiteit waardevol genetisch fokmateriaal gespaard blijft. Dit kan met een apart compartiment.”

Grote zeugenbedrijven doen er wellicht goed aan niet de diercategorieën, maar juist gesloten bedrijfsdelen te compartimenteren. Arbeidstechnisch niet direct voor de hand liggend, bedrijfseconomisch des te meer.

Basisregistratie biedt kansen
De Wet basisregistratie adressen en gebouwen (BAG) bevat gegevens over adressen en gebouwen zoals straatnaam, huisnummer, geometrie en oppervlakte van het verblijfsobject in vierkante meters.

De gegevens van de BAG zijn openbaar en door iedereen te gebruiken. Instellingen met een publieke taak, zoals ministeries, waterschappen, politie- en brandweerkorpsen zijn sinds 1 juli 2011 verplicht de authentieke gegevens uit de registraties te gebruiken. Hans van Mensvoort van de NVBR: “Dit biedt mogelijkheden voor de brandweer. Via een monitor in de tankautospuit kan er dan veel informatie worden gedownload zodat de brandweer geïnformeerd ter plaatse komt.”

Meer informatie over de BAG lees je hier!

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    16° / 9°
    20 %
  • Donderdag
    19° / 6°
    10 %
  • Vrijdag
    21° / 8°
    10 %
Meer weer