Voerwinst zeugen zakt verder weg

De door DLV Intensief Advies berekende voerwinst per gemiddeld aanwezige zeug komt voor de maand augustus uit op €211. Dat is €83 minder dan een maand eerder Zeugenbedrijven komen serieus in problemen.


Inclusief de cijfers over augustus ligt de gemiddeld gerealiseerde voerwinst in 2011 tot nu toe op €399 per gemiddeld aanwezige zeug. Dat is maar liefst €269 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Daar komt volgens DLV nog eens bij dat de overige kosten, die van de voerwinst moeten worden betaald, ten opzichte van vorig jaar ook zijn gestegen. Het langdurige liquiditeitsdal zorgt voor steeds zwaardere financieringslasten, waardoor de liquiditeitsspanning op sommige bedrijven structureel begint te worden.


Dat de voerwinst in augustus lager ligt dan in juli is een normaal verschijnsel. De daling van de biggenprijzen met ruim € 3 in augustus is niet bijzonder, alleen lagen de biggenprijzen al veel te laag. En het einde van het dal is nog niet in zicht. Voor september verwacht DLV zelfs een voerwinst van €125 per gemiddeld aanwezige zeug. Voor het hele jaar 2011 lijkt de voerwinst uit te komen op €338 per zeug, maar liefst €175 lager dan het langjarig gemiddelde van €513.
 


De meest recente DLV Voerwinstgrafiek
 


 


 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    18° / 8°
    20 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    18° / 8°
    10 %
Meer weer