Campagne

De campagnes voor de verkiezingen van de Tweede Kamer zijn bijna op een hoogtepunt. De oneliners vliegen je bij ieder verkiezingsdebat om de oren. Het debat is vervallen tot snel scoren, met een kort zinnetje, met beeldende woorden die alles uitvergroten en overdrijven. Ik zie dat als een tekortkoming, een verval en soms zelfs als een belediging voor de mensen die er naar kijken en willen stemmen.
Kunt u er nog wijs uit worden wat u moet kiezen en waarom? Snelle en vluchtige relaties daar kan je niet op te bouwen en vertrouwen. Een kabinet zou veel langer moeten zitten, zodat je voor een langere tijd weet waar je aan toe bent. Zodat regels niet om de vier jaar of eerder aangepast worden.
Van oneliners naar interessante verhalen. Lange, leuke en beeldende verhalen, met humor en gevoel. Verhalen die je onthoudt en die je boeien.


Komend weekend komt de ´varkenscampagne´ op een hoogtepunt , tijdens het Weekend van het Varken ! Heel veel enthousiaste collega’s doen er aan mee. En relaties van de collega’s vertellen mee. Geen vluchtige relaties, nee mensen die weten hoe het hart van de varkensboer klopt en waarvoor dat klopt.
Vertel wat je doet als er biggetjes geboren worden, als er een varken ziek is, wat er gebeurd als je gaat voeren. Welk geluid maakt het varken dan, wat vinden ze lekker, hoeveel tanden hebben ze, wisselen ze ook, hoeveel rassen zijn er en nog veel meer. Er is zo veel te vertellen !


Weet je zelf nog niet goed hoe te vertellen? Dat is niet erg. Ga luisteren, kijken en steek de handen uit de mouwen. Al is het maar de bezoekers of medewerkers een kopje koffie inschenken, foto’s of een filmpje maken.
Laten we er een mooi weekend van maken, vol met verhalenvertellers over het varken, onze zorg voor het varken en wat er gebeurt op de boerderij. En succes met de keuze op 12 september!
 


Marijke Nooijen

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 9°
    20 %
  • Donderdag
    18° / 6°
    10 %
Meer weer