Aangifte om lek bouwverbod

Commissaris van de koning van Noord-Brabant Wim van de Donk heeft aangifte gedaan vanwege het uitlekken van informatie over de bouwstop, dat schrijft het Brabants Dagblad. Voordat de bouwstop werd afkondigd waren mensen van buiten al ingelicht, dat concludeert de provincie omdat 19 veehouders vlak van te voren een aanvraag hebben ingediend. Volgens de commissaris een opvallend hoog aantal.

Vorige week meldde Brabants Dagblad dat 19 veehouders het bouwverbod hebben ontweken. Dit gebeurde onder meer in de gemeentes: Bergeijk, Hilvarenbeek, Alphen-Chaam en Baarle-Nassau. De provincie wil met de bouwstop voorkomen dat veehouders hun bedrijf nu nog uitbreiden om onder de nieuwe regels uit te komen.

Strafbaar
Voor het bespreken van het onderwerp tijdens de statenvergadering wees commissaris van de koning Wim van de Donk er nog op dat bekendmaking ervan een strafbaar feit was. Alleen de fractievoorzitters waren eerder die ochtend door Gedeputeerde Staten in het geheim geïnformeerd over het plan voor een bouwstop. Het lekken is een schending van de geheimhoudingsplicht.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    18° / 8°
    20 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
Meer weer