Blokkade bedrijven furazolidon opgeheven

De blokkade van de 97 varkensbedrijven die betrokken zijn bij de furzolidonaffaire is opgeheven. EZ-staatsecretaris Sharon Dijksma heeft dat in een brief aan de Tweede Kamer op 31 juli laten weten. Vlees van de geslachte proefvarkens bleken geen restanten van het verboden antibioticum furrazolidon te bevatten. Vanaf 1 augustus worden de 97 geblokkeerde bedrijven vrijgegeven en kunnen varkens weer aan- en afgevoeren.


Opluchting voert de boventoon bij LTO en NVV. De hele affaire met het verontreinigd veevoer heeft een zware wissel getrokken op de ondernemers van de varkensbedrijven en hun gezinnen. Voor hen komt er na drie weken een einde aan de onzekerheid, stellen de belangenbehartigers.
 

NVV en LTO laten de geplande bijeenkomst met de gedupeerde varkenshouders op vrijdagavond 1 augusts doorgaan. Tijdens deze bijeenkomst zal worden gesproken over de gevolgen, die de blokkade voor de betrokken bedrijven heeft gehad. Daarnaast zal worden ingegaan op de juridische kant van de zaak.Alle partijen moeten lessen trekken uit deze crisis, om excessen in de toekomst te voorkomen.

Dijksma gaat regels en procedures aanscherpen om herhaling, van risico's voor de volksgezondheid door gebruik van vervuild veevoer, uit te sluiten.

Lees meer over de besloten boerenbijeenkomst.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer