Minder+varkensvlees+vanuit+Europese+Unie+ge%C3%ABxporteerd
Nieuws
© Marcel Bekken

Minder varkensvlees vanuit Europese Unie geëxporteerd

De export van varkens en varkensvlees uit de Europese Unie is in de eerste vijf maanden van het jaar met ruim 2 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Europese Commissie.

In de eerste vijf maanden van het jaar is 1,7 miljoen ton varkens of varkensvlees afgezet naar derde landen. Spanje is met 545.000 ton de grootste exporteur in de Europese Unie. Ten opzichte van een jaar eerder zette Spanje 4 procent minder product buiten de Europese Unie af.

Nederland is met 281.000 ton de op twee na grootste exporteur. De export komt tussen januari en juni 5 procent lager uit dan in 2023. Ook Denemarken heeft 5 procent in volume ingeleverd. Dit land heeft met een exportvolume van 257.000 ton een marktaandeel van 15 procent.

Duitsland op vier

Duitsland staat met 158.000 ton op de vierde plaats en zette in de eerste vijf maanden 17 procent meer af buiten de Europese Unie. Ook Frankrijk, Ierland en Italië hebben tot nu toe meer afgezet richting derde landen. Het ging respectievelijk om een plus van 7 procent, 5 procent en 9 procent.

De stijging in de laatstgenoemde vier landen was echter niet voldoende om de daling in de andere landen te compenseren.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    23° / 12°
    25 %
  • Maandag
    25° / 12°
    20 %
  • Dinsdag
    28° / 14°
    0 %
Meer weer