Iske houdt varkenshouders spiegel voor

Hoogleraar Paul Iske verzorgde tijdens het Praktijksymposium Hogere Varkensgezond in Venray een inspirerende presentatie over flexibiliteit, innovatie, creativiteit en ondernemerschap. Hij benaderde dit onderwerp vanuit een verrassende invalshoek waarbij hij ondernemers een spiegel voorhield.
Iske houdt zich vooral bezig met diensteninnovatie en sociale innovatie. Hij legt verbindingen om daarmee mogelijkheden voor innovatieve en duurzame waardecreatie te creëren. Daarnaast is Iske oprichter van het Instituut voor Briljante Mislukkingen, met als doel begrip te kweken voor de complexiteit van innovatie en ondernemen.

In zijn presentatie ging Iske in op de kenmerken van organisaties of sectoren die klaar zijn voor de toekomst. Sleutelwoorden hierbij zijn creativiteit, innovatie en ondernemerschap. Hoe moeten ondernemers omgaan met deze begrippen in een complexe, dynamische wereld? Is de sector flexibel of juist vastgeroest in oude patronen. Iske: “Ik mis creativiteit in de sector. Het vermogen om vanuit verschillende perspectieven naar ontwikkelingen te kijken. Kijk niet alleen naar ‘what’s in it for me’, maar juist naar ‘what’s in it for you’. Het beste recept hiervoor is volgens Iske te praten met anderen. Medestanders, leken en tegenstanders. “Creëer een omgeving waarin mensen en organisaties samen nieuwe mogelijkheden kunnen verkennen, durven experimenteren, vallen en weer opstaan.” 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    20° / 12°
    60 %
Meer weer