Krachtenbundeling in afdekken prijsrisico’s

DLV België, DLV Intensief Advies, FS-Innovators en LLTB gaan samenwerken op het terrein van het afdekken en beheersen van markt- en prijsrisico’s in Nederland. De vier partijen willen de markt op als Market Advisory Service Nederland BV. Binnen de markt- en prijsrisico’s gaan zij op zoek naar een nieuwe manier om de schommelende marges voor de primaire sector af te dekken.


De systematiek is gebaseerd op het ‘hedgen’ op de termijnmarkt, waardoor de voerwinst wordt ‘vastgezet’. Voor wie zich houdt aan de spelregels zal volgens DLV een verlies op de beurs altijd gecompenseerd worden door een winst op de vrije markt en omgekeerd. Paul Bens, directeur DLV Intensief Advies: “Je focust niet op één onderdeel, maar op alle drie de facetten. Dit biedt kansen om de schommeling in de marge te verkleinen en wellicht komt er geleidelijk aan meer lange termijn denken in de varkenssector door tot stand.”


Samen met ondernemers worden er ‘Pig Trading Companies’ gestart. Per ‘companie’ werken er 30 à 40 ondernemers samen. LLTB, DLV België en DLV Intensief Advies gaan samen met deze groepen actief aan de slag om het onderwerp in de Nederlandse markt verder vorm te geven.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    18° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    17° / 9°
    30 %
Meer weer