Jovas ComposietRoostervloeren

In 2011 heeft Jovas Agro International de eerste composietroosters voor de vleesvarkenshouderij geproduceerd.
Composiet heeft een aantal voordelen t.o.v. beton, zoals:
> Vuilafstotend                          > Zuurbestendig
> Waterdicht                             > Lagere emissie

We wilden een rooster ontwikkelen met goede beloopbaarheid en perfecte mestdoorlaat om emissies te beperken. Na testen met diverse soorten antislip en roostervormen is het huidige vleesvarkensrooster ontstaan. Het rooster is getest op VIC Sterksel en hier bleek dat composiet duidelijk schoner bleef dan hoogwaardig beton. Het rooster kan ook toegepast worden onder een voerbak en/of met antimorsplaat uitgevoerd worden.

Biggenopfok
Voor de biggenopfok hebben we een variant ontwikkelt met spleet en vloerverwarming. Hierbij is gekozen voor het “pedicureprofiel”, wat zorgt voor natuurlijke klauwslijtage, waardoor de klauwstand beter blijft en er minder gewrichtsproblemen zijn.

Kraamhokken
Voor de kraamhokken hebben we roosters ontwikkeld met een apart profiel voor zeugen in boxen en voor loslopende zeugen. Een loslopende kraamzeug eist een veel hogere grip, dan een zeug in de box. Bij de laatste kunnen bijvoorbeeld valbeugels geplaatst worden, terwijl een loslopende zeug een vloer met goede grip eist, om goed te kunnen gaan liggen en staan.

Dichte vloerelementen
Wij leveren dichte vloerelementen voor het dichtmaken van roostervloeren op iedere gewenste breedte. Deze elementen worden verlijmd op de roostervloeren en vormen zo één geheel met het rooster. Hiermee voldoen ze aan de beoordelingsrichtlijn voor stalcertificaat van de MDHV (in tegenstelling tot losse strips in het rooster).

Daarnaast hebben we diverse verwarmde platen met verschillende profielen.

Voor meer informatie kijk op www.jovas.nl of neem contact op via info@jovas.nl of 0314-667773.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer