Petitie leidt tot actie bij Dijksma

In totaal tekenden 1.286 zeugenhouders de petitie tegen het handhaven van de 4-dagen eis in groepshuisvesting. Waarnemend NVV-voorzitter Theo Duteweerd en voorzitter LTO vakgroep Varkenshouderij, Maarten Rooijakkers, togen hiemee op 11 februari naar Den Haag. Vanuit het samenwerkingsverband Verenigd Varkenshouderij Platform (VVP) overhandigden zij de petitie 4-dagen eis aan de leden van de vaste Kamercommissie EZ. Commissievoorzitter Mark Verheijen (VVD) nam de petitie met inhoudelijke uitleg in ontvangst in bijzijn van Jaco Geurts (CDA), Elbert Dijkgraaf (SGP), Dion Graus (PVV) en Henk van Gerven (SP).
De overhandigede petitie bevatte ook een inhoudelijke uitleg. Dit vergroot de kennis van Tweede Kamerleden over de welzijnsproblemen waar veel zeugenhouders tegenaan lopen door te moeten voldoen aan de wet.
Tijdens het commissieoverleg schaarde zich een meerderheid van VVD, CDA, PVV, SGP en CU achter de ingediende petitie. EZ-staatssecretaris Sharon Dijksma gaat onafhankelijk onderzoek doen naar de welzijnsproblematiek. Binnen twee weken stuurt ze een brief met haar bevindingen naar de Tweede Kamer.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer