Somers stapt per direct op bij VIC Sterksel

Daan Somers heeft zijn functie als Manager van VIC Sterksel per direct neergelegd. Somers is meer dan twee jaar betrokken geweest bij het verder ontwikkelen van de proefboerderij tot volwaardig Varkens Innovatie Centrum van Wageningen UR Livestock Research.

Hij had de opdracht verder te werken aan het versterken van samenwerking met de varkenshouderijsector. Met de oprichting van het ‘Partnership innovators van de varkenshouderij en varkensvleesketen’ zijn inmiddels meer dan zestig bedrijven bereid om samen met VIC Sterksel te werken aan een internationaal leidende positie van de Nederlandse varkenshouderij. VIC Sterksel is mede door Somers ontwikkeld tot het nationale en internationale onderzoekscentrum voor de moderne, innovatieve en duurzame varkenshouderij.

Han Swinkels neemt de functie van de opgestapte Somers tijdelijk waar. Hij werkte voorheen in diverse functies bij Wageningen UR Livestock Research en is nauw betrokken geweest bij de ontwikkelingen op VIC Sterksel. Swinkels is ook Lector Duurzame Veehouderijketens bij HAS Hogeschool in Den Bosch. Dit meldt Wageningen UR op haar site.

Lees ook het interview met Daan Somers bij zijn aantreden op VIC Sterksel.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer