Smaken verschillen

Dit is een uitdrukking die je gebruikt om een conflict te vermijden. Het geeft je het recht om een eigen mening te hebben. Blijkbaar hebben smaakpapillen zo ook af en toe een eigen mening, dat heb ik zelf ook gemerkt. Toen ik voor het eerst zwanger was, lustte ik mijn eigen koffiemerk totaal niet meer, terwijl een ander merk prima smaakte. Ik gebruik dit merk trouwens nog steeds!

Ik ken anderen die zweren bij een bepaald cola merk, en bij hoog en bij laag beweren dat ze het overal uit kunnen halen. Of dat zo is, weet ik niet. Maar zij beleven dat zo. Smaak is blijkbaar een beleving en beleving hangt vast aan een merk.

Nu ons merk…
Wij maken samen varkensvlees. Het allerlekkerste varkensvlees. Alleen hoe moet je dat herkennen. Vlees is in de winkel zo anoniem als maar mogelijk. Door die anonimiteit kan de consument nooit zeggen: “Dat stukje van gisteren dat was zo lekker, dat wil ik nog een keer?” Of misschien juist het tegenovergestelde..

En toch is dat jammer. Eten is beleven en dus zou varkensvlees eten ook een beleving moeten zijn. Herkenbaar aan smaak, textuur en via een merk. Er zijn een paar ketens die zich op smaak onderscheiden en dat wordt door de retail en de slagerij herkend. Ik denk dat dit een kans is. Niet iedereen hoeft zich hierbij thuis te voelen. Maar de mogelijkheid bestaat, om jouw varkens uit de anonimiteit te halen en te laten opeten als merkvlees.

Ik weet wel waar ík voor zou kiezen, maar dat geldt voor mij en niet voor iedereen. Want zoals ik al zei: smaken verschillen!

Manon Houben
Dierenarts PorQ

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    25° / 13°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    17° / 12°
    40 %
Meer weer