Overgang I&R verloopt voorspoedig

Varkenshouders hebben nog wel veel vragen over de wijziging in de I&R-regeling en het aan- en afmelden van varkens. Technisch gezien verloopt de overgang van GD naar I&R VVL van de POV en I&R VL van Varkenspost.nl. goed.

Sinds zondag 4 oktober is de overgang een feit. De meeste varkenshouders hadden al voor die dag hun keuze gemaakt voor een van beide systemen. Bij de POV loggen de varkenshouders in op MijnPOV-account en kunnen daar hun I&R-registratie en aan- en afvoermeldingen doorgeven. Technisch draait het POV-systeem probleemloos. Ook de aansluiting met RVO is succesvol verlopen. Wel kreeg de POV-helpdesk honderden telefoontjes te verwerken. De vragen zijn volgens voorzitter Ingrid Jansen en vicevoorzitter Eric Douma gevarieerd. "Er komen vragen binnen over de nieuwe regelgeving, maar ook over de databank zelf, bijvoorbeeld over het activeren van het MijnPOV-account."

Bij Varkenspost.nl was er afgelopen weekeind extra mankracht aanwezig. De meeste bellers hadden niet eens vragen, maar wilden volgens Leo Verheijen van Varkenspost, checken of er iemand aanwezig was. “Ze gaven daarbij aan dat het melden probleemloos en eenvoudig verloopt.”
Naast varkenshouders, kunnen ook handelaren, slachterijen en bijvoorbeeld exportverzamelplaatsen terecht bij de I&R VL van Varkenspost.nl. Daarvoor zijn aparte modules gebouwd. Zodat bijvoorbeeld een handelaar in één keer 10 transporten kan aanmelden.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    19° / 8°
    40 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 8°
    10 %
Meer weer