Duteweerd kartrekker VIC Sterksel

Vleesvarkenshouder en NVV-bestuurder Theo Duteweerd uit Mariënheem (Ov.) wordt per 1 januari 2016 de nieuwe manager van het Varkens Innovatie Centrum (VIC) in Sterksel. Daarmee krijgt VIC Sterksel na het vertrek van Daan Somers in april 2014 en de interim periode van Han Swinkels weer een fulltime manager. 

Duteweerd is momenteel nog vicevoorzitter van de NVV en penningmeester van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). Hij legt deze functies per 1 januari neer om zich volledig te kunnen richten op zijn nieuwe taak.

VIC Sterksel is een van de innovatiecentra van Wageningen UR Livestock Research. Een belangrijke taak van de nieuwe manager is door intensieve samenwerking in de sector te bouwen aan een stabiele toekomst, zowel op het gebied van innovatie als financieel.

Annie de Veer, directeur Wageningen UR Livestock Research: “Wij zijn blij met de komst van Theo Duteweerd als nieuwe manager van Sterksel. Hij staat tussen de varkenshouders en heeft laten zien een goed oog voor innovatie te hebben. Hij is volgens ons bij uitstek in staat om met de sector stappen naar innovatie te zetten. De sector heeft het al langere tijd moeilijk en er wordt veel van het verandervermogen van de varkenshouders gevraagd. Wij denken dat VIC Sterksel bij dit proces een belangrijke rol kan vervullen.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer