Prijsdaling+biggen+op+belangrijkste+exportmarkten+zet+door
Nieuws
© Varkens Archief

Prijsdaling biggen op belangrijkste exportmarkten zet door

De waarde van biggen in Spanje is in vier maanden bijna gehalveerd. Piekte de Spaanse biggennotering half april op 92 euro, deze week is dat 51 euro per big. In Duitsland beweegt de biggenprijs zich ook neerwaarts, maar verloopt de duikeling geleidelijker.

Zes weken geleden piekte de Duitse notering per big nog steeds op 85 euro. Maar liefst zeventien weken achtereen bleef die pieknotering in Duitsland onveranderd. In anderhalve maand is de notering 13 euro per big lager geworden. Deze week daalt de VEZG-notering met 1,50 euro en komt daarmee uit op 72 euro per big.

Ondanks deze daling blijft de Duitse notering per big fors hoger dan die in Spanje. Deze week is de Spaanse notering opnieuw 3 euro per big lager en noteert 51 euro. Dit in schril contrast met de Spaanse biggennotering half april, toen die piekte op maar liefst 92 euro per big.

De Nederlandse biggennotering reageert het meest op de rappe prijsval van de Spaanse exportmarkt voor biggen. Vion noteerde als piek 87 euro per big en zat afgelopen week op 52,50 euro. De lagere noteringen in zowel Duitsland als Spanje voor deze week – weeknummer 32 – beloven dus niet veel goeds voor de basisprijs die Nederlandse vermeerderaars deze week voor hun biggen ontvangen.

Vion noteert deze week inderdaad lager en doet er 2,50 euro per big af.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    25° / 15°
    10 %
  • Vrijdag
    23° / 16°
    80 %
  • Zaterdag
    23° / 17°
    20 %
Meer weer