Erik Kroef in Bemmel heeft 3 jaar ervaring met het fermenteren en voeren van ferment. Inmiddels heeft hij de smaak van het fermenteren helemaal te pakken. dat heeft even geduurd, want is bij het derde fermentatieprocedé terechtgekomen. Kroef houdt 6.200 vleesvarkens, waarvan 3.500 in een etagestal met per stalhelft een aparte luchtwasser. De Top Pi- x Topigs 50-vleesvarkens (beren en gelten) krijgen brijvoer. Amper 1 procent van de gezonde varkens valt uit.
Tekst: Jos Thelosen
Beeld: Van Assendelft Fotografie
Lees ook
Meest gelezen
Verlies status MKZ-vrij kost Duitsland miljoenen euro's
Gisteren, 11:53
Regionale aanpak van PRRS werkt
Gisteren, 10:40
Blogs
'De stille vijand'
09-01-2025
'Niet te ontkomen aan PRRS-vrij'
06-01-2025
'Starten met een nieuw begin'
02-01-2025
Bedrijf in Beeld
Partners
Stelling
Loading
Nieuws van NieuweOogst.nl
Wiersma: kans is klein dat MKZ in Nederland is gekomen
Vandaag, 11:34
Britse overheid verbiedt import Duits vee en vlees vanwege MKZ
Gisteren, 15:36
Vereniging voor buitenvarkens opgericht
Gisteren, 13:53