Erik Kroef in Bemmel heeft 3 jaar ervaring met het fermenteren en voeren van ferment. Inmiddels heeft hij de smaak van het fermenteren helemaal te pakken. dat heeft even geduurd, want is bij het derde fermentatieprocedé terechtgekomen. Kroef houdt 6.200 vleesvarkens, waarvan 3.500 in een etagestal met per stalhelft een aparte luchtwasser. De Top Pi- x Topigs 50-vleesvarkens (beren en gelten) krijgen brijvoer. Amper 1 procent van de gezonde varkens valt uit.
Tekst: Jos Thelosen
Beeld: Van Assendelft Fotografie
Lees ook
Meest gelezen
'Zwarte krulstaarten in China'
Gisteren, 08:30
Biggennotering beweegt tussen Spaanse en Duitse markt
Gisteren, 08:42
Duroc-varkens vergen speciale behandeling
30-04-2024
Blogs
'Zwarte krulstaarten in China'
Gisteren, 08:30
'Samen op weg naar de toekomst'
29-04-2024
'Eenheidsworst of juist meer variatie?'
25-04-2024
'Zien, en gezien worden'
22-04-2024
Bedrijf in Beeld
Partners
'Kraamzeugen zijn fitter en vreten beter'
LTO Ledenvoordeel
Slingerziekte, bedreiging voor de prestaties van gespeende biggen
Ceva Santé Animale
Stelling
Loading
Nieuws van NieuweOogst.nl
Nederlandse slachterijen slachten minder varkens
Vandaag, 16:48
Vleesconsumptie Europa daalt met 4,5 kilo per persoon
Vandaag, 16:25
Dierenwelzijn opgenomen in grondwet in België
Vandaag, 12:17
ForFarmers verkoopt meer voer en ziet winst stijgen
Gisteren, 17:39