![Derde+proces+is+raak](/public/image/320x205/2016/05/Erik-Kroef-003.jpg)
©
Erik Kroef in Bemmel heeft 3 jaar ervaring met het fermenteren en voeren van ferment. Inmiddels heeft hij de smaak van het fermenteren helemaal te pakken. dat heeft even geduurd, want is bij het derde fermentatieprocedé terechtgekomen. Kroef houdt 6.200 vleesvarkens, waarvan 3.500 in een etagestal met per stalhelft een aparte luchtwasser. De Top Pi- x Topigs 50-vleesvarkens (beren en gelten) krijgen brijvoer. Amper 1 procent van de gezonde varkens valt uit.
Tekst: Jos Thelosen
Beeld: Van Assendelft Fotografie
Lees ook
Meest gelezen
Blogs
![](/public/image/320x205/240935.jpg)
'Opperbeste stemming en optimisme'
25-07-2024
![](/public/image/320x205/220742.jpg)
'Geen tijd voor komkommertijd'
22-07-2024
![](/public/image/320x205/226668.jpg)
‘Dichter bij de hemel kom je niet'
18-07-2024
![](/public/image/320x205/236113.jpg)
'De bouw is los'
15-07-2024
Bedrijf in Beeld
Partners
![](/public/image/320x205/240647.jpg)
Verdien meer geld door PIA aan te pakken
MSD Animal Health
![](/public/image/320x205/243518.jpg)
Aanpak coccidiose zorgt ook na het spenen voor betere groei
Ceva Santé Animale
![](/public/image/320x205/231284.jpg)
Varkenshouders tillen leiderschapskills naar hoger niveau
Boehringer Ingelheim
Stelling
Loading
Nieuws van NieuweOogst.nl
![](https://cdn.nieuweoogst.nu/public/image/320x205/218506.jpg)
POV vraagt om coulance netbeheerders na koperdiefstal
Vandaag, 09:42
![](https://cdn.nieuweoogst.nu/public/image/320x205/239952.jpg)
Mestexport stijgt in volume met 1,5 procent
Vandaag, 09:00
![](https://cdn.nieuweoogst.nu/public/image/320x205/245668.jpg)
Veel pasgeboren biggen kampen met Cystoisospora in darmen
Gisteren, 09:22