Slachterij+Danish+Crown+in+Ringsted+sluit+maand+eerder
Nieuws
© Danish Crown

Slachterij Danish Crown in Ringsted sluit maand eerder

Om overcapaciteit bij de andere varkensslachterijen te voorkomen, heeft Danish Crown besloten het slachthuis in Ringsted een maand eerder te sluiten. De laatste dag dat er varkens worden geslacht is nu 14 augustus, in plaats van medio september.

De reden om die locatie vervroegd te sluiten, is de nog lagere aanvoer van vleesvarkens dan de Deense vleesverwerker had ingeschat. De drie overblijvende varkensslachterijen van Danish Crown hebben de capaciteit om het inlandse varkensaanbod te verwerken.

Danish Crown gaat dus eerder afscheid nemen van de medewerkers van de locatie in Ringsted. Sommigen zullen bij een van de andere slachtlocaties in Horsens, Herning of Blans aan de slag gaan. Anderen krijgen de taak om de dan gestopte slachterij in Ringsted schoon te maken.

Arbeidsbemiddeling versnellen

Voor de medewerkers die het bedrijf gaan verlaten en hebben gekozen voor een omscholingstraject, komt de sluiting te vroeg. Ook al worden ze die vier weken doorbetaald. Daarom geeft Danish Crown aan de arbeidsbemiddeling te versnellen. Zo wordt in de loop van juli een banenbeurs georganiseerd.

Verder hebben zich inmiddels ruim vijftig bedrijven bij de vleesverwerker gemeld die aangeven werk te hebben voor een deel van de ontslagen medewerkers.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    23° / 13°
    20 %
  • Donderdag
    25° / 14°
    20 %
  • Vrijdag
    26° / 14°
    5 %
Meer weer