China+neemt+mogelijke+dumping+varkensvlees+door+Vion+onder+de+loep
Nieuws
© Vion

China neemt mogelijke dumping varkensvlees door Vion onder de loep

De manier waarop vleesverwerker Vion uit Boxtel varkensvleesproducten op de Chinese markt brengt, wordt onder de loep genomen. Datzelfde geldt voor Danish Crown en Litera Meat. Dit heeft het Chinese ministerie van Handel donderdag 18 juli bekendgemaakt.

De drie bedrijven wordt verzocht om vragenlijsten in te vullen. China heeft ook 24 binnenlandse varkensvleesproducenten bij het onderzoek betrokken. De overheid wil van deze bedrijven weten in hoeverre eventuele dumping tot schade leidt.

Het Chinese ministerie van Handel liet vorige maand al weten met een onderzoek te starten. Die aankondiging kwam kort nadat de Europese Commissie had gemeld fors hogere importheffingen op Chinese elektrische auto's in te voeren.

Formele oproep

De Chinezen melden dat het onderzoek volgt op een formele oproep van de China Animal Husbandry Group (CAHG), een staatsbedrijf dat namens de Chinese varkensindustrie spreekt. Volgens de CAHG is de hoeveelheid varkensvlees uit de Europese Unie dat op de Chinese markt belandt, voldoende om van dumping te spreken.

China is een van de grootste afzetmarkten voor de Europese Unie als het op varkensvlees aankomt. Over het afgelopen jaar was de totale import van varkensvlees ruim 1,7 miljard euro waard. Spanje, Denemarken en Nederland waren verantwoordelijk voor het grootste deel daarvan.

Vion is de grootste vleesproducent van Nederland en staat in de top drie van grootste Europese varkensvleesverwerkers die exporteren naar China.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    23° / 12°
    25 %
  • Maandag
    25° / 12°
    20 %
  • Dinsdag
    28° / 14°
    0 %
Meer weer