Braziliaanse+varkensvleesexport+naar+maandrecord
Nieuws
© Henk Riswick

Braziliaanse varkensvleesexport naar maandrecord

De varkensvleesexport vanuit Brazilië staat op het punt om in juli een record te bereiken met meer dan 100.000 ton. Dit komt door een robuuste vraag naar varkensvlees op de wereldmarkt in combinatie met een verminderde export vanuit de Europese Unie.

De Brazilian Association of Animal Protein deelde deze optimistische prognose op de Braziliaanse dag van de varkenshouder, 24 juli, meldt Swineweb. Het varkensvlees is al langer meer gewild. In de eerste zes maanden van dit jaar lag de varkensvleesexport 4,1 procent hoger dan in dezelfde periode in 2023. Op 21 juli had Brazilië al 89.000 ton varkensvlees naar het buitenland verstuurd.

CEO Ricardo Santin van de Brazilian Association of Animal Protein schrijft deze groei toe aan de robuuste vraag naar varkensvlees op de wereldmarkt. Daarbij vermindert Europa, traditioneel 's werelds grootste varkensvleesexporteur, de export.

'De toewijding van varkenshouders aan het handhaven van de bioveiligheid en de focus op kwaliteit zijn van cruciaal belang geweest bij het bereiken van deze exportmijlpalen. Dit stimuleert niet alleen de groei van de varkenssector, maar maakt ook de weg vrij voor nieuwe investeringsmogelijkheden', stelt Santin.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    29° / 17°
    70 %
  • Dinsdag
    24° / 18°
    60 %
  • Woensdag
    23° / 17°
    50 %
Meer weer