Meeste+vleesnoteringen+deze+week+5+cent+lager
Nieuws
© Twan Wiermans

Meeste vleesnoteringen deze week 5 cent lager

Na drie weken van betrekkelijke rust daalt de vleesvarkensnotering bij grote varkensslachterijen in Nederland deze week 5 cent per kilo. Vion noteert 1,91 euro per kilo geslacht gewicht in week 31, 59 eurocent lager dan in dezelfde week in 2023.

De afzet van varkensvlees loopt al weken stroef. Vion spreekt van forse prijsdruk op nagenoeg alle onderdelen en in die situatie is er sprake van een verslechtering.

Compaxo, Westfort en Pali Group volgen de neerwaartse weeknotering van Vion. Het drietal noteert 5 cent per kilo varkensvlees lager en komt uit op 1,82 euro. Van Rooi Meat is de enige uitzondering en houdt de weeknotering gelijk op 1,87 euro per kilo varkensvlees.

De Duitse varkensslachterij Tönnies schetst in het weekbericht eenzelfde beeld als Vion, Compaxo, Westfort en Pali Group. Doordat in veel landen in Europa de vakantieperiode in volle gang is, is de vraag naar varkensvlees kleiner. Dat vertaalt zich in prijsdalingen in Noord- en Oost-Europa tussen de 2 en 8 cent, terwijl Denemarken ruim 20 cent achterblijft op de Nederlandse noteringen.


Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    29° / 17°
    70 %
  • Dinsdag
    24° / 18°
    60 %
  • Woensdag
    23° / 17°
    50 %
Meer weer