Nieuw Duits-Nederlands netwerk

Hoe ziet de vleesvarkensstal van de toekomst eruit? Over die vraag gaat het om in een nieuw netwerk van Varkens Innovatie Centrum (VIC) in Sterksel en stalinrichter Big Dutchman. Voor de groep kunnen zowel Nederlandse als Duitse varkenshouders zich opgeven.


“We zoeken toekomstgerichte varkenshouders die een constructieve bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van de meststal voor de Nederlandse en Duitse markt”, zegt Anita Hoofs van VIC Sterksel. De varkenshouders staan bij het netwerk zelf aan het roer. Ze worden ondersteund door verschillende deskundigen, bijvoorbeeld op het gebied van diergezondheid, dierenwelzijn en vleesverwerking.

Aan de wieg
“Voordeel voor de deelnemers is dat zij aan de wieg staan van nieuwe technieken en systemen en al vroeg inzicht krijgen in technieken en systemen die mogelijk de nieuwe standaard worden”, zegt Anne Elkmann, productmanager van Big Dutchman.
De deelnemende Nederlandse en Duitse varkenshouders komen in een half jaar tien keer bij elkaar samen met de verschillende experts. Anita Hoofs begeleidt de groep samen met een professionele onafhankelijke projectleiders. Het netwerk begint in oktober.

Voor het netwerk zoekt VIC gesloten bedrijven of vleesvarkensbedrijven. Wie geïnteresseerd is kan tot 31 augustus contact opnemen met Anita Hoof. Telefoon: 0320 - 29 33 57 of mail: anita.hoofs@wur.nl.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer