Weekend van het varken moet de boer op

De achtste editie van het Weekend van het Varken staat gepland op 13 en 14 september 2014.  Toch zal de organisatie, Stichting varkens in Zicht, het publieksevenement niet op dezelfde leest kunnen schoeien in vergelijking met voorgaande jaren. Het ontbreekt aan collectieve middelen om het varkensweekend onder de aandacht te brengen van het grote publiek.

Geld voor bijvoorbeeld het uitzenden van radiospotjes en rondsturen van flyers is er niet, erkent Mechie Beurskens, projectleider bij Varkens in Zicht.  "Wij willen eraan werken dat boeren f gaan flyeren in hun omgeving en centraal georganiseerd in verschillende grote steden. Gratis publiciteit genereren vlak voor het Weekend van het Varken."

Beurskens zegt het Verenigd Varkenshouderij Platform (VVP), het samenwerkingsverband van LTO Nederland vakgroep Varkenshouderij en NVV,  gevraagd te hebben om financieel bij te springen. "Zij willen wel meehelpen, maar dan met het leveren van menskracht. Zij hebben de concacten met varkenshouders en moeten hen massaal zien te mobiliseren voor hun publiekscampagne. Wij zijn ook zeer blij met de positieve reactie vanuit het NAJK om het Weekend van het Varken meer vanuit de boeren op te pakken."

Hoe het er allemaal uit komt te zien is nog onduidelijk. Een concreet stappenplan is volgens Beurskens in de maak en er volgt nog een moment van go of no go. "Het Weekend van het Varken 2014 mag niet mislukken", aldus Beurskens.

Het evenement kon afgelopen jaren telkens rekenen op een toenemende belangstelling. De zevende editie van het Weekend van het Varken trok ruim 41.500 bezoekers. Op zaterdag 14 en zondag 15 september 2013 konden jong en oud bij 39 boerderijen zelf te zien hoe varkens gehouden en verzorgd worden. 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    23° / 12°
    25 %
  • Maandag
    25° / 12°
    20 %
  • Dinsdag
    28° / 14°
    0 %
Meer weer