%E2%80%98Dichter+bij+de+hemel+kom+je+niet%27
Blog
© Studio Van Assendelft

‘Dichter bij de hemel kom je niet'

Of: Een cadeau voor het leven! Ik kan deze keer niet kiezen uit twee titels met de impact van mijn deelname aan BIG Challenge. Een bewuste keuze dus. Maar... Alpe d’HuZes en BIG Challenge ontzettend bedankt namens ons gezin. Wat een evenement, wat een verbondenheid en wat een hoop geld is erop gehaald. Meer dan 18 miljoen euro.

Het is alweer een paar weken geleden dat we teruggekeerd zijn van het evenement in Frankrijk. Onze oudste dochter (20 jaar) heeft inmiddels een prachtig fotoboek gemaakt en onze jongste dochter (18 jaar) benadrukt nog regelmatig dat ze zo blij is te zijn meegegaan. Het heeft ons ook verbaast wat het met ons en onze kinderen heeft gedaan. Je krijgt het niet goed uitgelegd. Ik dacht vrij nuchter te zijn, maar ook ik ben geraakt en flink onder de indruk van die week.

Maar hoe vat je dit nu samen ? Hoe vertel je nu aan andere mensen om ook hen te inspireren dit te gaan doen? Mogelijk kan dat op de volgende wijze zoals vorige week een mede-organisator van BIG Challenge zei: meedoen is een cadeau voor het leven. Nogmaals: een cadeau voor het leven! En zo voelt deze ook.

Ook voel je de trots voor het initiatief BIG Challenge. Je herkent veel mensen door hun Big Challenge kleding en ook ons hele gezin liep er rond in die herkenbare kledij. Zelfs onze dochters die meestal gehuld zijn in de laatste mode, vinden dat we die outfit allemaal samen moeten dragen. De agrarische sector via BIG Challenge laat in dit evenement zien dat het kracht en positiviteit uitstraalt. De verbondenheid onder de deelnemers, vrijwilligers en aanhang is enorm groot. Allemaal met één doel: geld ophalen voor de strijd tegen kanker.

Laatst vroeg iemand aan mij of het niet teveel over de verloren strijd tegen kanker gaat? Dat is het wat mij betreft zeker niet. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Dit verhaal gaat niet alleen over verlies maar veel vaker over strijd, hoop, afsluiting of nagedachtenis. Of zoals de zanger Maarten Peter tijdens de de Alpe d’HuZes mooi zong: ‘Dichter bij de hemel kom je niet'.

Nogmaals onze dank aan de organisatie van BIG Challenge en de de actie opgeven is geen optie. Daarom wil ik afsluiten met mijn persoonlijke advies om je aan te melden bij BIG Challenge voor deelname in het jaar 2025. Een cadeau voor het leven staat op je te wachten!
Dat zeg ik ook namens Yanou, Fenna en Brenda.

Erik van der Hijden
Eigenaar FarmAdvies

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    29° / 17°
    10 %
  • Zaterdag
    30° / 17°
    20 %
  • Zondag
    22° / 18°
    50 %
Meer weer