Topigs 20: Een sprong vooruit met iedere generatie

De prestaties van de Topigs 20 zeug en haar nakomelingen zijn de afgelopen jaren sterk verbeterd. Met recht kan gezegd worden: Een sprong vooruit met iedere generatie met als resultaat betere vleesvarkens.

De genetische vooruitgang in de varkensfokkerij gaat snel. Een goed voorbeeld daarvan is de Topigs 20 zeug. De afgelopen 5 jaar zijn grote stappen gezet door verandering van fokdoel met meer focus op vleesvarken- en karkaseigenschappen, grootschalige toepassing van Live Muscle Scan en individuele voeropnameregistratie en genomic selection

Vleesrijke vleesvarkens
Het effect van de aanpassingen in de fokkerij is duidelijk zichtbaar. De bevleesdheid van de biggen en de prestaties van de dieren in het vleesvarkenshok zijn sterk verbeterd. Daarnaast zijn de bestaande sterke punten zoals hoge vruchtbaarheid en goede moedereigenschappen in combinatie met lage arbeidsbehoefte behouden of zelfs verbeterd. De moderne Topigs 20 en haar nakomelingen zijn dan ook niet meer te vergelijken met de zeug en de vleesvarkens van enkele jaren geleden.

De nieuwe Topigs 20 zeug sluit goed aan bij de ontwikkelingen in de markt waar steeds meer belangrijk wordt op welke wijze waarop en tegen welke kosten een hoge biggenproductie gerealiseerd wordt. De Topigs 20 is dan een zeer goede keus omdat gebruiksgemak, zelfredzaamheid, robuustheid en hoge prestaties in het vleesvarkenshok gecombineerd zijn.

Meer informatie over de Topigs 20 bij Topigs Norsvin.
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    29° / 17°
    70 %
  • Dinsdag
    24° / 18°
    60 %
  • Woensdag
    23° / 17°
    50 %
Meer weer