Speciale blog voor boerinnen: cadeautip

Beste boerinnen hierbij een speciale blog voor jullie. En ook al is Vaderdag voorbij, het is toch belangrijk dit te lezen. Een cadeau voor de mannen ondernemers is vandaag niet simpel! Immers zaken als een smartphone, tablet en al dat soort apparatuur is namelijk niet contact verhogend.

Want na een dag hard op het bedrijf aan het werk te zijn geweest zakt hij op de bank om er nog even lustig op los te Twitteren met de rest van zijn collega’s of netwerk. Niet echt gezellig.

Wat dacht u ervan om iets te kunnen geven waar het hele gezin uiteindelijk veel baat bij heeft? Iets wat inzicht geeft in het proces wat op het bedrijf plaatsvindt. Iets waardoor de gesprekken aan tafel met het gezin veel kleurrijker worden. Dat het mogelijk is om weer eens als man en vrouw met een voldane zucht aan te schuiven en te zeggen tegen de rest van de familie “dat koste weer de nodige zweetdruppels maar wij zijn blij dat wij weer een goed en objectief beeld heb van de zaken in ons bedrijf”.

Na dit geschenk kunnen jullie ook weer een keer echt iets samen aanpakken. Het wordt weer echt ouderwets in de stal waarbij jullie boerinnen het nauwkeurige werk mogen doen en manlief op robuuste wijze kan laten zien waarom wij als mannen ook alweer het sterke geslacht zijn. En na alle acties in de stal is het een kwaliteitsmoment als jullie saampjes de resultaten doornemen om vervolgens het gesprek met uw adviesteam voor te bereiden.

Wat doet dit cadeau? Het maakt effecten van voeders ineens veel meer zichtbaar en meetbaar. Je krijgt inzicht in het effect van waterbereikbaarheid, voeropname en oplegdichtheid. Je kunt zien wat je doet. Bijvoorbeeld dat de laatste voeraanpassing in de eindfase van de dracht inderdaad zwaardere biggen geeft. En dat die gelten die bijna jarig waren bij 1e inseminatie echt, echt veel te zwaar waren.

Boerinnen lopen jullie al warm voor dit cadeau? 
Ik vergat nog te zeggen dat na de overhandiging én na een half jaar jullie gemeende en toch ook ietwat dwingende aanmoediging de overalls van uw man te groot worden. Broeken zakken af en het oude wasbordje komt weer wat meer of minder terug.

Al een idee? Ik laat u niet langer in spanning: geef uw man een weegschaal voor in de stal. Vandaag is meten, zweten, maar uiteindelijk is het wel meer weten. En het heeft toch ook iets romantisch; hij de varkens of het voer wegen en jij de gegevens opschrijven. Zeker met dat wasbordje naast je.

Chris Opschoor
Adviseur keten/voeding Topigs Norsvin

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 13°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
Meer weer