Afrikaanse+varkenspest+op+vleesvarkensbedrijf+in+Duitse+deelstaat+Hessen
Nieuws
© Twan Wiermans

Afrikaanse varkenspest op vleesvarkensbedrijf in Duitse deelstaat Hessen

Op een bedrijf met 1.100 vleesvarkens in Stockstadt in de Duitse deelstaat Hessen is Afrikaanse varkenspest uitgebroken. Op 8 juli werd een hobbybedrijf met negen varkens getroffen door het virus. Het eerste besmette zwijn werd op 15 juni gevonden.

De varkenshouder trof woensdag 17 juli drie dode vleesvarkens aan in zijn stal. Ook andere varkens waren ziek. Een dag later werd de besmetting met Afrikaanse varkenspest bevestigd. Het varkensbedrijf is inmiddels geruimd.

Het getroffen bedrijf ligt een paar kilometer noordelijker van het hobbybedrijf in Biebesheim, waar de eerste besmetting bij gehouden varkens werd gevonden. De bewakings- en bufferzone in de regio Gross-Gerau zullen daardoor naar het noorden worden uitgebreid.

Inmiddels is ruim 14.000 hectare in de regio intensief afgespeurd naar dode wilde zwijnen. Daarvoor is gebruikgemaakt van drones en speciaal opgeleide kadaverzoekhonden. Inmiddels zijn 192 kadavers gevonden, waarvan 124 in Gross-Gerau. Daarvan zijn er 38 positief getest op Afrikaanse varkenspest, allemaal in Gross-Gerau. Het oudste kadaver is zo'n drie maanden geleden gestorven.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    24° / 17°
    75 %
  • Maandag
    22° / 14°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 16°
    50 %
Meer weer