Idee%C3%ABn+gezocht+die+sector+vooruithelpen
Nieuws
© Jos Thelosen

Ideeën gezocht die sector vooruithelpen

Voor de varkenshouderij staan er weer veel veranderingen aan te komen, zoals het houden van varkens met krulstaarten en in vrijloopkraamhokken. Goede ideeën om de sector op deze en andere onderdelen vooruit te helpen zijn welkom en kunnen nog tot 1 september worden ingediend voor Het Beste Idee van Varkensland.

Binnen het Beter Leven-keurmerk worden per 2025 nieuwe criteria van kracht met als doel het welzijn van varkens verder te verbeteren. Er worden onder andere eisen gesteld voor het houden van varkens met een krulstaart, natuurlijk daglicht en op termijn vrijloopkraamhokken.

Tegelijkertijd loopt er een opkoopregeling, de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv en Lbv-plus) waarvoor zich ruim vijfhonderd varkenshouders hebben ingeschreven. Het grootste deel van de varkenshouders wil echter verder met het bedrijf. Hoe ziet de toekomst er voor hen uit, vraagt de organisatie van Het Beste Idee van Varkensland zich af.

De afwegingen die zijn gemaakt om niet mee te doen aan de opkoopregeling hebben vaak wel een zaadje geplant voor een nieuwe innovatie of gewoon een briljant idee. Dus alle ideeën, groot of klein, die de sector vooruit helpen zijn welkom. Ze kunnen tot 1 september worden ingezonden via hetbesteideevanvarkensland.nl.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    29° / 17°
    70 %
  • Dinsdag
    24° / 18°
    60 %
  • Woensdag
    23° / 17°
    50 %
Meer weer