Deense+%27Open+Landbouw%27+valt+samen+met+Nederlands+varkensweekend
Nieuws
© Jos Thelosen

Deense 'Open Landbouw' valt samen met Nederlands varkensweekend

Het publieksevenement 'Open Landbouw' in Denemarken vindt plaats op zondag 15 september. Dertig coöperatieve varkens- en rundveebedrijven die leveren aan vleesverwerker Danish Crown, laten zien wat er op hun bedrijf wordt gedaan. Dit gratis te bezoeken evenement valt samen met het Weekend van het Varken in Nederland.

Deelnemende varkens- en rundveehouders kiezen zelf of ze een algemene open dag organiseren of rondleidingen in kleinere groepen houden. Danish Crown ondersteunt bedrijven en vrijwilligers bij de activiteiten, zorgt voor de catering en de 'gastheren' krijgen een geschenk. Verder zorgt de vleesverwerker voor informatie en brochures en te winnen prijzen voor kinderen.

Deze Deense landbouwdag vindt al sinds 1995 jaarlijks plaats op de derde zondag in september. Volgens het concern is de dialoog met de buitenwereld 'absoluut cruciaal voor zowel een vleesverwerkingsbedrijf als voor de Deense landbouw'. Daarom is Danish Crown er alles aan gelegen om boeren te vinden die trots zijn op hun bedrijf en de dialoog willen aangaan tijdens de dag.

Jaarlijks trekt Open Landbouw tussen de 60.000 en 100.000 mensen naar het platteland van Denemarken. Voor zondag wordt gerekend op een opkomst van zo'n 80.000 mensen.

Varkensweekend in Nederland

Het gratis publieksevenement het Weekend van het Varken vindt plaats ook plaats op zondag 15 september, evenals op zaterdag 14 september. De acht deelnemende varkensbedrijven worden ondersteund door The Pig Story. Dit is onderdeel van de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) en richt zich op het vertellen van het verhaal van de varkenshouderij.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    23° / 12°
    0 %
  • Donderdag
    24° / 13°
    0 %
  • Vrijdag
    23° / 12°
    0 %
Meer weer