Op+acht+locaties+varkens+kijken+in+%C3%A9%C3%A9n+weekend
Nieuws
© Jos Thelosen

Op acht locaties varkens kijken in één weekend

Het 'Weekend van het Varken' telt dit jaar acht deelnemers. Op zaterdag 14 en/of zondag 15 september staan op deze bedrijven de staldeuren open voor belangstellenden. Op de boerenerven worden activiteiten voor het hele gezin georganiseerd. Toegang tot het publieksevenement is gratis.

Jaarlijks organiseert The Pig Story in het tweede weekend van september een open dag voor jong en oud bij varkensbedrijven. Moderne varkenshouders laten graag zien hoe het is om varkensboer te zijn en hoe de varkens op hun bedrijf leven.

Tijdens het Weekend van het Varken zijn verschillende varkenshouderijen te bezoeken. Zo zijn er kleinere bedrijven die deelnemen aan een bijzonder concept, zoals familie Hoogeveen aan de Werkmansweg 78 in Weert. Zij houden onder meer Livar-vleesvarkens en vertellen daar alles over op zaterdag 14 september van 11.00 tot 17.00 uur. Livar heeft drie sterren in het Beter Leven-keurmerk. Het concept is 25 jaar geleden gestart.

Het concept Krullvarken is met eigen ogen te zien en te ervaren bij familie Van de Kamp aan de Beulekampersteeg 31 in Putten. Zij hebben naast zeugen en biggen, een wroetstal voor vleesvarkens die op zaterdag 14 september tussen 10.00 en 16.00 uur open is voor publiek.

Trouwe deelnemers

Een trouwe deelnemer aan het Weekend van het Varken is 'Ons Berkhout varken' bij familie Van den Berkmortel aan de Houtsestraat 26 in Sint-Oedenrode. Bezoekers kunnen op twee van de locaties terecht. Op één bedrijf zien ze zeugen en biggen en enkele honderden meters verderop worden vleesvarkens gehouden en is een boerderijwinkel. Op deze laatste locatie worden ook tal van activiteiten verzorgd.

Eveneens een trouwe deelnemer is familie Leeijen in Vinkel (Nieuwenkampen 34). Op 14 en 15 september van 10.00 tot 16.00 uur is de varkenshouderij met ijsboerderij en terras geopend. Het duurzame varkensfokbedrijf van familie Brummelhuis in Hoge Hexel (Bekkenhaarszijweg 3) toont op zaterdag 14 september van 10.00 tot 16.00 uur onder meer vanuit een zichtruimte hoe de zeugen met biggen zich vrij bewegen in de kraamhokken van de toekomst.

Andere adressen die zijn te bezoeken zijn te vinden op de site van The Pig Story.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    25° / 15°
    10 %
  • Vrijdag
    23° / 16°
    80 %
  • Zaterdag
    23° / 17°
    20 %
Meer weer