Dienstenveiling levert bijna 27 duizend euro op

Een dienstenveiling ten behoeve van BIG Challenge-Veehouderij tegen kanker leverde afgelopen zaterdag in Deurne bijna 27 duizend euro op voor KWF Kankerbestrijding. De veiling was georganiseerd door de varkenshouderijteams, in samenwerking met Boerenbond Deurne.

Onder het motto 'elke beweging die je maakt kan fataal (een bod) zijn', tilden veilingmeesters John van Paassen (varkenshouder) en Gerard Daandels (oud-burgemeester van Deurne) de opbrengst richting de 27 duizend euro. Ondernemers, particulieren en verenigingen boden een keur aan diensten aan. Veel daarvan hadden een praktische link met de agrarische sector, maar er zaten ook ludieke tussen. Zoals het aanbod van een Deurnese ondernemer om een middag met je vrouw te winkelen en het schoonspuiten van een varkensstal door de Algemeen directeur van Boerenbond Deurne.

Het opgehaalde bedrag komt in zijn geheel ten goede aan Alpe d'HuZes, dat een speciaal onderzoeksfonds beheert voor KWF Kankerbestrijding. Naast de veiling droegen de verkoop van t-shirts en een deel van de omzet van zaaluitbater Van Bussel bij aan de opbrengst.

BIG Challenge is een actie van de Nederlandse veehouderij in de strijd tegen kanker. De actie is in 2009 gestart door Herman Houweling?. In 2012 doen 185 fietsers uit de veehouderij mee met Alpe d’HuZes, 6 en 7 juni. Zij fietsen dan tegen betaling zo vaak mogelijk de berg Alpe d’Huez in Frankrijk op. BIG Challenge wil dit jaar 1 miljoen euro bijeen brengen.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer