Boer laten profiteren van snelle kennisdeling

Met het sneller delen van kennis moet de Nederlandse varkenshouderij haar voorsprong kunnen behouden. Deze kennisdeling krijgt een impuls nu de provincie Noord Brabant en OP-Zuid een aanvraag voor subsidie onder aanvoering van VIC Sterksel goedgekeurd hebben.

“De mede-aanvragers HAS Hogeschool, Agrisyst en Varkens.nl hebben delen dezelfde ambitie rond om het delen van kennis. Als Varkens Innovatie Centrum willen wij de proeftuinfunctie rond Sterksel meer handen en voeten geven”, zegt Han Swinkels, manager van VIC Sterksel. “Het consortium wil kennis van onderzoek sneller op het boerenerf en in het onderwijs terecht laten komen. Dit gebeurt onder meer via Varkens.nl en het organiseren van themabijeenkomsten.”

Op maandag 9 november vond bij VIC Sterksel de kick-off plaats van het project Proeftuin voor de varkenshouderij. Het project is met terugwerkende kracht gestart in mei 2015 en duurt tot medio 2017. Het totale kennisdelingsproject is begroot op ruim 800.000 euro. De subsidieverstrekkers financieren de helft van die kosten.

Naast het ontsluiten van kennis van onderzoek op Sterksel zal ook gebruik gemaakt gaan worden van de faciliteiten van het leerbedrijf bij varkenshouder Kees van der Meijden in Spoordonk (Oirschot). "Kennis is nodig om onze voorsprong te behouden. Kennisdeling draagt bij aan een vitale varkenshouderij", aldus Swinkels.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer