POV+vraagt+om+coulance+netbeheerders+na+koperdiefstal
© Zonnepanelen op het Dak

POV vraagt om coulance netbeheerders na koperdiefstal

Belangenorganisatie POV vindt dat ondernemers die getroffen zijn door diefstal van koperdraden van zonnepanelen niet ook nog eens een boete moeten krijgen van netbeheerders omdat ze meer stroom van het net halen dan contractueel is vastgelegd.

In geval van koperdiefstal is er volgens POV sprake van een overmachtssituatie en dan mag van netbeheerders enige coulance verwacht worden. De organisatie krijgt echter signalen uit de praktijk dat netbeheerders hier niet altijd een boodschap aan hebben en de benadeelde ondernemers confronteren met boetes vanwege de afname van teveel stroom.

POV roept daarom varkenshouders op om naast de diefstal van koperdraden van zonnepanelen en ook de eventuele boetes van netbeheerders te melden. Dit is bedoeld om een beeld te krijgen van het probleem en de afhandeling bij de netbeheerders in dergelijke situaties.

Koperdieven zijn al geruime tijd opnieuw actief op het platteland, waarschuwt POV. De dieven hebben het onder meer voorzien op kabels van zonnepanelen op boerenbedrijven. Wanneer de kabels gestolen zijn, heeft het bedrijf geen elektriciteitsopbrengst meer van de zonnepanelen. De ondernemer is dan genoodzaakt om voor zijn energievoorziening meer netstroom te gebruiken dan hij vaak contractueel heeft laten vastleggen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    23° / 12°
    25 %
  • Maandag
    25° / 12°
    20 %
  • Dinsdag
    28° / 14°
    0 %
Meer weer