Deense+varkenshouders+krijgen+20+miljoen+steun+bij+overgang+naar+krulstaart
Nieuws
© Twan Wiermans

Deense varkenshouders krijgen 20 miljoen steun bij overgang naar krulstaart

Deense varkenshouders krijgen financiële ondersteuning bij het nemen van maatregelen die de risico's op staartbijten verminderen en varkens met krulstaarten te kunnen houden. Een Deense regeling met een budget van ongeveer 20 miljoen euro om hiermee hogere dierenwelzijnsnormen voor de varkens te ondersteunen, is door de Europese Commissie goedgekeurd.

De preventieve maatregelen die door de Deense regeling worden ondersteund, omvatten extra toezicht, extra voer- en drinkplaatsen en verbeteringen in de huisvesting. De regeling loopt tot eind 2029. De steun wordt geboden in de vorm van directe subsidies en via gesubsidieerde diensten zoals opleidingsactiviteiten en zal tot 100 procent van de in aanmerking komende kosten dekken.

De Europese Commissie heeft de regeling beoordeeld op grond van de Europese staatssteunregels. De conclusie is dat de regeling noodzakelijk en passend is om het nagestreefde doel te bereiken. Ook is de regeling evenredig, omdat deze beperkt is tot het noodzakelijke minimum en nauwelijks impact zal hebben op de concurrentie en handel in de Europese Unie. Op basis hiervan heeft de Europese Commissie de Deense regeling goedgekeurd.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    29° / 17°
    70 %
  • Dinsdag
    24° / 18°
    60 %
  • Woensdag
    23° / 17°
    50 %
Meer weer